LAATSTE NIEUWS EN WEDSTRIJDVERSLAGEN

Chez Choseken - SVB 4-1
Cruciale bekerwedstrijd, de winnaar plaatste zich vermoedelijk voor de volgende ronde, bij verlies of gelijkspel was het voor beide ploegen normaal gezien einde verhaal. Het kunstgrasveld van de Blaarmeersen was in het verleden niet bepaald ons favoriete strijdtoneel. Als we al enige punten haalden tegen Choseken, was het telkens met de nodige moeite. Vandaag leek het in eerste instantie anders, we begonnen goed aan de wedstrijd en kregen meteen enkele goede kansen. Ken liet 2 grote onbenut en ook een uitstekende kans van Dieter ging er niet in. We hadden minstens 2 keer moeten scoren in de beginfase, maar het was Chez Choseken die tegen de gang van het spel in op voorsprong kwam via een (onterechte) strafschop. We probeerden het tij te keren, een bal van Erjon werd via de keeper tegen de lat geduwd. 1-0 aan de rust.

We moesten komen, want ook met een gelijkspel waren we niets. Het was echter Chez Choseken die op doel mocht afgaan en de 2-0 kon aantekenen. Een fikse dreun en toen even later Kenny V zich verslikte in een bal, kon Chez Choseken opnieuw richting doel en stond het 3-0. Wat later stond het zelfs 4-0, opnieuw mocht een speler richting doel, Jelle kon niet veel anders dan foutief tussenkomen, strafschop en de blamage plots compleet. We probeerden nog een aansluitingstreffer te scoren en kregen daar nog enkele kansen toe, 2 pogingen werden iets te wild overgetrapt. Dieter werd vervolgens gehaakt in de zestien, keeper Jelle zette de penalty om. Ei-zo-na stond het even later 4-2 en gezien het wedstrijdverloop van afgelopen weken weet je dan in theorie nooit, maar zo ver kwam het niet. Integendeel, even later mocht Jelle opnieuw in actie komen, weliswaar aan de andere kant. Opnieuw een alleen doorgebroken speler, maar dit keer kon Jelle de meubelen redden.

Na een goede start deemsterden we na de penaltyfase stilletjes aan weg, in de tweede helft hadden we het moeilijk en werkte Choseken aan een hoog percentage af. Het bekeravontuur eindigt dit jaar wel extreem vroeg, mede door de vroege inplanning. Met 7 op 15 tegen tegenstanders uit beide divisies kunnen we natuurlijk niet tevreden zijn. Winst had ons overigens de zekere kwalificatie opgeleverd, want Zoete Inval versloeg FC De Kilo met maar liefst 7-2. Ook Joga Bonito kreeg er (opnieuw) 7 om de oren, dit keer tegen Plaza Café. Volgende week nog 2 wedstrijden, wij zijn vrij en spelen een oefenwedstrijd tegen SV Eede.

In poule A is Retro Zelzate zeker van de kwartfinale, het versloeg Kringboys met 4-0. VK Flamingo's en FC De Ploeg speelden gelijk, VK Bruggeman kwam niet in actie door forfait van KGPV. VK Bruggeman heeft volgende week genoeg aan een gelijkspel tegen FC De Ploeg om door te stoten, zoniet gaan de Flamingo's door.

In poule B verzekerde Sport Lovendegem zich van de volgende ronde door 't Zawezijn te verslaan. SV Eede won door forfait, maar dat zou wel eens een licht vergiftigd geschenk geweest kunnen zijn. 't Zawezijn heeft immers nog een wedstrijd te goed en heeft genoeg aan een 1-0 overwinning tegen Tierlaboys om SV Eede uit de kwartfinales te houden.

In poule C zat nog de meeste spanning. Roal Benti won met 5-6 en lijkt redelijk safe, maar heeft het lot niet meer volledig in eigen hand. Enkel een overwinning van Patjelli en een doelpuntenkermis in het voordeel van De Galliers volgende week kunnen nog roet in het eten gooien. Voor plek 2 is het sowieso nog spanning troef, enkel FCC Filosoof is uitgeschakeld.

Speelden voor SVB: Jelle, Kenny V, Jeroen, Sami, Cédric ('35 Gert-Jan), Dimitri, Dieter, Erjon, Niels, Jarne ('45 Yentl) en Ken ('35 Stijn)
 
SVB - Joga Bonito 7-3
Verliezen tegen het puntenloze Joga Bonito was geen optie. Dieter was terug van Sri Lanka, maar libero Kevin VH was de volgende in het rijtje die voor enkele weken zal verdwijnen. Ook verdedigers Jarne, Jeroen en Tim ontbraken en doordat Dimitri en Laurenz beiden een halfuur later dan afgesproken opdaagden, begonnen zij op de bank. Ook Kenny V kon door zijn enkelblessure niet depanneren achterin, waardoor we met een nogal experimentele defensie aan de aftrap stonden.

Het initiatief was voor ons, maar verder dan in het middenveld de bal rondspelen kwamen we niet. Bij de eerste tegenprik van Joga Bonito was het meteen prijs. Geen man overboord en nog tijd genoeg, maar bij de tweede kans stond het 0-2, de verdediging stond op wankele benen, niet dat we stonden te blunderen, maar echt goed zag het er niet uit. We probeerden tegen te prikken, Stijn en Yentl hadden kansen op de aansluitingstreffer. Wat later werden we opnieuw uitgespeeld en Joga Bonito mocht op doel af gaan voor de 0-3, Jelle redde echter de meubelen. Op de daaropvolgende tegenaanval kon Dieter zich doorzetten en de bal van dichtbij hard in de winkelhaak trappen. 1-2, een heel ander verhaal dan 0-3 en alles was nog mogelijk in de tweede helft.

Dimitri en Laurenz werden in de ploeg gedropt en zorgden voor wat meer zekerheid achteraan. Niet genoeg leek het eerst nog, want Joga Bonito scoorde de 1-3, het bekeravontuur leek te eindigen met een schamele 4 op 12. We hadden nog enigszins tijd, maar nog 3 keer scoren zou toch wel heel lastig worden. Een doelpuntenkermis op korte tijd zoals vorige week zou welgekomen zijn en wonder boven wonder gebeurde dat opnieuw. Erjon legde van aan de zestien aan en verschalkte de keeper, ook Dieter en Stijn scoorden, waardoor het plots 4-3 stond. De bekercampagne in no-time gered en we deden er zelfs nog enkele doelpunten bij. Door een te wilde ingreep van Joga Bonito ging de bal op de stip. Niels ging achter het leer staan, maar trapte de bal flauw rechtdoor, in de rebound kon hij gelukkig de 5-3 scoren. Laurenz en opnieuw Dieter met zijn derde van de dag diepten de score nog uit naar een onwaarschijnlijke 7-3. Niet dat we uitzonderlijk goed stonden te voetballen eigenlijk, echt veel lijn zat er niet in het spel (verdedigend was het wel een heel stuk beter), maar de tegenstander was nergens meer en elke flits was prijs.

Vreemde wedstrijd met 2 gezichten, Joga Bonito leek lange tijd op weg naar een stunt, maar kwam er na hun 1-3 voorsprong niet meer aan te pas en kreeg in plaats van de 3 punten uiteindelijk nog 6 doelpunten om de oren.

In onze poule speelden Zoete Inval en Chez Choseken 1-1 gelijk, FC De Kilo versloeg Plaza Café vrij makkelijk met 1-4. Het blijft enorm spannend met 4 ploegen binnen een punt, maar Zoete Inval en De Kilo hebben een wedstrijd minder gespeeld. Enkel winst tegen Choseken volgende week lijkt voldoende om door te stoten en zelfs dan kan het nog foutlopen. Hopelijk kunnen we onze serie slechte matchen op het kunstgras van de Blaarmeersen eens beëindigen met een goede wedstrijd, vergeet het juiste schoeisel alvast niet.

In poule A ging groepsleider Retro Zelzate ten onder in de derby tegen VK Bruggeman. VK Flamingo's won wel en komt op gelijke hoogte met Retro. FC De Ploeg speelde slechts gelijk tegen KGPV en moet 6 op 6 halen tegen VK Flamingo's en VK Bruggeman.
In Poule B wonnen Lovendegem en 't Zawezijn vlot hun wedstrijden. Ook SV Eede won waardoor deze drie ploegen 9 punten tellen, de rest is uitgeschakeld. Volgende week spelen Lovendegem en Zawezijn tegen elkaar.
Spanning troef in alle reeksen, nog geen enkele ploeg is geplaatst, maar de meeste spanning of onduidelijkheid zit misschien nog wel in poule C. Matroosje versloeg FC De Galliërs, de wedstrijd tussen Roal Benti en FCC Filosoof werd bij een 3-1 tussenstand stilgelegd, afwachten wat daar beslist zal worden. Alle 6 ploegen komen nog in aanmerking voor de volgende ronde.

Speelden voor SVB: Jelle, Samir, Gert-Jan, Sami, Ken, Dieter, Erjon, Niels, Cédric ('35 Laurenz), Stijn en Yentl ('35 Dimitri)
 
SVB - FC De Kilo 6-0
Na de zwakke 1 op 6 moest er vandaag absoluut gewonnen worden. Verliezen betekende de uitschakeling, bij winst deden we terug mee in onze poule, vooral dankzij de knappe stuntzege van FC De Kilo vorige week tegen kampioen Choseken. Ik kon nog eens aanwezig zijn, waardoor er voor het eerst dit seizoen een wedstrijdverslag is.
Ondanks enkele afwezigen waren we vandaag zowaar met 15 man sterk. Samir was terug uit Noorwegen en maakte zijn rentree na jaren afwezigheid, maar begon nog niet volledig fit op de bank. We begonnen goed aan de wedstrijd, maar ook FC De Kilo voetbalde goed mee. Het was wachten op de eerste grote kans en die kwam er na 20 minuten, Stijn zette zich door naar doel en knalde de bal mooi in de kruising. Vlak voor rust kon Stijn de score verdubbelen, hij mocht alleen op de keeper afgaan, maar knalde de reuzekans dit keer over, 1-0 bij de rust.
Na de rust leken we opnieuw eenzelfde spelbeeld te krijgen, maar plots sloeg de motor aan, de motor ging zelfs in overdrive. Stijn zorgde voor de 2-0, een minuut later ging een afgeweken schot van Yannick in doel en nog een minuut later zorgde Stijn met een hattrick voor de 4-0 tussenstand. FC De Kilo was plots volledig het noorden kwijt en werd van het kastje naar de muur gespeeld. Drie minuten later stond het zelfs al 5-0, Cédric werkte af met de bil. 4 goals op 6 minuten tijd, waanzin! Nog voor halfweg de tweede helft (lees: 5 minuten later) stond het zelfs al 6-0. Invaller Yentl kapte zich mooi vrij richting keeper en werkte beheerst af in de hoek. Supersub Yentl, die zich altijd voor de volle 110% geeft, kreeg alle handen op elkaar. Een prachtige voetbalnamiddag leek het te worden, maar vlak na de 6-0 moesten we nog een poosje met tien man verder. Kenny V had zich in een contact ernstig geblesseerd, had enorm veel pijn en moest van het plein geholpen worden. Hierdoor kan ik als delégé over het laatste stuk van de wedstrijd weinig tot niets vertellen. FC De Kilo vond in de slotseconden nog de weg naar het doel, maar er was gevlagd (gefloten) voor buitenspel.

Een goede wedstrijd met vooral in de tweede helft een swingend SVB. Op amper 11 minuten maakten we 5 doelpunten. Serieuze domper is echter het uitvallen van Kenny V, hopelijk kan hij met een spoedig herstel later in het seizoen ons naar een goed klassement leiden.

In de enige andere wedstrijd in onze poule dit weekend versloeg Chez Choseken Joga Bonito met 2-3. Choseken en Zoete Inval (1 match minder) staan aan de leiding met 6 punten, wij tellen er 4, FC De Kilo 3. Plaza Café (1 punt) en Joga Bonito (puntenloos) moeten hun volgende wedstrijd absoluut winnen om nog enige kans te maken.

In poule A won Retro ook zijn derde wedstrijd, 3-2 tegen KGPV. Ook VK Flamingo's en De Ploeg wonnen hun wedstrijd.
In poule B verloor Sport Lovendegem (nu FC Lovendegem?) verrassend van bekerploeg SV Eede, Tierlaboys stuurde Discoboys met 6-1 huiswaarts en blijft eveneens in de running.
In poule C tenslotte verloor Roal Benti verrassend van FC De Galliers. RFC Patjelli won ook al verrassend tegen FC Metro waardoor het daar superspannend lijkt te worden. FCC Filosoof en VK Matroosje speelden gelijk, voor beide ploegen kunnen de boeken toe.

Speelden voor SVB: Jelle, Kevin VH, Gert-Jan ('35 Tim), Sami, Jarne, Kenny V ('53 -), Erjon ('45 Samir), Cédric, Ken ('35 Yentel), Niels ('35 Yannick) en Stijn
 
Zwak seizoensbegin
Een andere seizoensindeling dit seizoen. We beginnen eerst met de poulewedstrijden voor de beker. We missen daarin telkens een aantal sleutelspelers wegens verre Noordelijke en Oosterse reizen, waardoor de bekerambities niet al te hoog zijn. Dat werd meteen ook duidelijk in de eerste 2 wedstrijden.

De bekercampagne begon zoals ze vorig jaar eindigde. In de bekerfinale verloren we vorig jaar onverdiend tegen Zoete Inval. Dit seizoen verloren we echter volledig terecht tegen de mannen uit Nevele met 2-0.
Tegen Plaza Café uit de tweede divisie zouden we die situatie wel rechtzetten, maar ondanks doelpunten van Ken en Stijn bleven we steken op 2-2.
 
Uitslagen oefenwedstrijden
SVB - Zondagsreserven FC Meetjesland 2-2
SVB - VK 't Zawezijn 7-1 Tornooi FC Metro: -
 
Transfernieuws
Doelman Kurt Marysse zal ons na 4 seizoenen verlaten. Hij zal dit seizoen uitkomen voor FC San Siro in het Brugse verbond (tweede afdeling). Hij blijft wel aangesloten en zal alvast op 3 september zeker nog eens in actie komen voor ons. Een serieuze aderlating dus en dus moesten we last-minute op zoek naar een vervanger. Niet evident, maar Jelle Vandewaetere, gestopt als veldvoetballer bij FC Metro en in het verleden reeds speler en keeper bij onze gestopte zaalvoetballers, werd bereid gevonden om onze rangen te versterken als min of meer vaste doelman (3/4 ivm werk).
Terug van weggeweest is Samir Dobbelaere. Hij komt over van Akkers Middelburg en zal onze vaste kern versterken. Ako Verschaffel vertrekt voor een jaar naar Australië en zal dit seizoen dus niet in actie komen.
 
Loting beker 2016-2017

De loting voor volgend seizoen is bekend. De 5 bekerwedstrijden worden komend seizoen vanaf 27 augustus gespeeld, voorafgaand aan de competitie.
We troffen het niet echt en zitten in een soort poule des doods met maar liefst 4 ploegen uit de eerste divisie, waaronder kampioen Choseken en bekerwinnaar Zoete Inval. Een heruitgave van de bekerfinale van dit seizoen wordt dus alleszins moeilijk. Overigens treffen we voor het 5de jaar op rij (al elke keer dus) Zoete Inval in de poules van de beker. Met Plaza Café treffen we ook nog de club die net naast de promotieplekken viel in de tweede afdeling.
Poule A is minstens even stevig met zelfs 5 clubs uit de eerste divisie. In reeks B allicht geen enkel probleem voor FC Sport Lovendegem, dat 5 clubs uit de tweede divisie treft waaronder VK 't Zawezijn. Ook in de C-reeks allicht weinig problemen voor FC Metro en Roal Benti

Poule A Poule B
Retro Zelzate FC Sport Lovendegem
FC De Ploeg VK 't Zawezijn (2)
VK Flamingo's FC Tierlaboys (2)
VK Bruggeman SV Eede (2)
KGPV RC Discoboys (2)
STR Kringboys (2) FC Ambiance (2)
   
Poule C Poule D
FC Metro Chez Choseken
Roal Benti SV Bakkerei
FC De Galliërs (2) Zoete Inval
VK Matroosje (2) FC De Kilo
RFC Patjelli (2) Plaza Café (2)
FCC Filosoof (2) Joga Bonito (2)
 
Reeksindeling 2016-2017
Onderstaand de reeksen voor komend seizoen. Er komen geen nieuwe clubs bij, dus weinig verrassingen in de samenstellingen.
Eerste afdeling
Chez Choseken (Drongen-Gent)
FC Retro Zelzate (Zelzate)
SV Bakkerei (Oosteeklo)
FC Metro (Waarschoot)
FC De Ploeg (Waarschoot)
Zoete Inval (Nevele)
VK Flamingo's (Waarschoot) FC Sport Lovendegem (Lovendegem)
VK Bruggeman (Zelzate)
K.G.P.V. (Gent)
Roal Benti (Bentille)
FC De Kilo (Assenede)
Tweede afdeling
FC De Galliërs (Gent)
VK 't Zawezijn (Oosteeklo)
Plaza Café (Sleidinge)
Tierlaboys (Belzele)
VK Matroosje (Oosteeklo)
RFC Patjelli (Eeklo)
FCC Filosoof (Maldegem)
Joga Bonito (Assenede)
SV Eede (Eede - NL)
RC Discoboys (Gent)
FC Ambiance (Wondelgem)
STR Kringboys (Gent)
Apotheose seizoen 2015-2016
30 wedstrijden en slechts 5 nederlagen (waarvan 2 in de slotminuut), cijfers van een kampioen, vice-kampioen of toch zeker bekerwinnaar zou je denken, maar niets is minder waar.

Ondanks een fantastische uitslag in de openingswedstrijd tegen de latere rode lantaarn 't Zawezijn (5-0), waren we al heel snel uit titelkoers geslagen. Maar liefst 5 gelijke spelen en twee nederlagen volgden, vooral de nederlaag tegen FC Metro was zuur, we waren veruit de beste ploeg, maar verzuimden de kansen af te maken. Een waanzinnig slechte competitiestart dus, tegen de latere kampioen Chez Choseken leken we zelfs forfait te moeten geven, maar met een noodelftal slaagden we er wonderbaarlijk in een puntje te halen, Choseken was overigens wel de betere ploeg, logisch ook.
Na een overwinning tegen VK Flamingo's hoopten we het tij te keren. Tegen leider Retro Zelzate leken we op weg naar winst, maar met 2 tegendoelpunten in de slotminuten konden de boeken definitief dicht, het moet zowat de dreun van het seizoen geweest zijn. De laatste wedstrijd voor de beker versloegen we uittredend kampioen Sport Lovendegem, dat eveneens geen superseizoen aan het afwerken was.
110% gaan voor bekerwinst dan maar en dat verliep alvast een pak beter. Sport Lovendegem werd dit keer met 1-5 wandelen gestuurd, FC Ambiance zelfs met 11-0. Tegen Zoete Inval verliep het iets moeilijker, maar na 2 doelpunten in de slotfase wonnen we met 3-5. Ook tweededivisieploegen Tierlaboys en Filosoof kregen een pak doelpunten rond de oren. De bilan: 5 overwinningen op 5, maar liefst 30 doelpunten en door naar de kwartfinales.
De competitie was nu eigenlijk bijzaak, maar de goede bekerresultaten gaven ons terug wat vertrouwen. KGPV en VK Flamingo's gingen voor de bijl, tegen FC De Ploeg lukt het over het algemeen allemaal wat minder en verloren we met 2-1. Sport Lovendegem, VK Bruggeman en FC Metro werden geklopt en met een 18 op 21 prijkten we plots op een derde, virtueel vierde plek. Zoete Inval, op dat moment virtueel derde, hield ons thuis op een gelijkspel. Tegen Retro Zelzate liepen we de zege opnieuw mis in de slotminuut, dit keer slechts 1 tegendoelpunt, waardoor we nog een puntje meenamen uit Zelzate.
Tegen VK Bruggeman kwam de echte test, de kwartfinale van de beker. We kregen een resem kansen, maar het was VK Bruggeman dat tegen de gang van het spel 0-1 voorstond aan de rust. Na rust maakten we gelijk en mede dankzij een rode kaart voor VK Bruggeman plaatsten we ons voor de halve finale, winnend doelpunt getekend Kenny V.
De competitie vervolgden we met een makkelijke zege tegen De Galliërs. Vervolgens kregen we Chez Choseken op bezoek. Indien zij wonnen, mochten ze de titel vieren. Tot in de laatste minuut leek dat ook het geval, ex-speler Stijn dacht daar echter anders over en stelde het titelfeest nog even uit. In de laatste competitiewedstrijd zat het venijn opnieuw in de staart, we stonden tot diep in de tweede helft 2-0 voor, maar speelden nog 2-2 gelijk, het 9de gelijkspel van het seizoen, onwaarschijnlijk. Dankzij een uitstekende terugronde met slechts 1 nederlaag legden we toch nog beslag op plek 3. Niet de positie waar we vooraf op hoopten, maar de wel heel slechte competitiestart werd toch enigszins rechtgezet.
In de beker volgden nog 2 zenuwslopende wedstrijden. Op papier waren we torenhoog favoriet tegen SV Eede in de halve finale. SV Eede had echter Roal Benti uitgeschakeld in de kwartfinale met penalty's en was zinnens om opnieuw te stunten. We botsten op een sterk Eede en mochten best blij zijn dat we geen doelpunt tegen kregen. Kurt hield zijn netten schoon en kroonde zich ook nog eens tot penaltyheld door 2 penalty's te stoppen.
In de bekerfinale tenslotte speelden we 1 van onze betere wedstrijden van het seizoen, kansen bij de vleet in de tweede helft, de afwerking was echter van een rampzalig niveau en daarbovenop werkte de keeper ook niet echt mee. Zoete Inval werkte beduidend beter af en mocht tegen de gang van het spel in de beker mee naar huis nemen.
Toch wel een teleurstellend seizoen. We toonden ons opnieuw één van de betere ploegen van de reeks, maar bleken te wisselvallig om een prijs te pakken. Volgend jaar zullen we er moeten staan van in het begin, zoveel mogelijk aanwezig zijn is de boodschap, want met FC De Kilo en vooral Roal Benti wordt het dringen voor de plaatsjes bovenin.
 
Zoete Inval - SVB 2-0 (Bekerfinale)
Met 17 man sterk trokken we naar Eede voor de bekerfinale. Dimi en Ako hadden het minste wedstrijden gespeeld en vielen af, eerlijk is eerlijk, weliswaar toch een aderlating in verdedigend opzicht.
We begonnen gretig aan de wedstrijd en hadden het meeste balbezit. Het was wachten op kansen, de eerste grote kans was voor Kenny DJ, hij trapte hoog over. Zoete Inval kwam meer in de wedstrijd, Kurt moest een schot met de voet uit doel weren. Aan de overkant een reuzekans, Stijn mocht op 1 meter van doel de keeper fussileren, maar die pakte uit met een mirakel-save. Cédric probeerde het van ver en ook Kenny kon niet scoren, de bal ging nipt naast de paal. Een penalty op Kenny DJ werd niet gefloten, hij moest gehavend verder. Aan de overkant kreeg Zoete Inval opnieuw een grote kans, maar de bal werd over getrapt, ook van ver lukte het niet. 0-0 was de ruststand, een logische gelijke stand, al had Stijn wel moeten scoren.

Drie wissels aan de rust: Erjon, Sami en Jarne kwamen respectievelijk Laurenz, Yannick en Cédric vervangen. We kwamen stilaan op stoom en kregen enkele goede kansen. Kenny DJ had echter zijn dagje niet en miste enkele uitstekende kansen. Desondanks geen vuiltje aan de lucht, Zoete Inval verdween volledig uit de wedstrijd en maakte niets meer klaar. Het was wachten op een doelpunt, een bedrijvige Erjon zorgde voor gevaar, maar in de zone van de waarheid verprutsten we kans voor kans. Als er dan toch eens goed afgewerkt werd, stond de keeper er met een goede redding. Met nog een klein kwartier te gaan kwam ook Gert-Jan in het veld, hij kwam Stijn vervangen in de spits. Zijn spitsenverhaal was echter van korte duur, want plots was daar hun gevaarlijk snelle spits met tomahawk-kapsel, als een duivel uit een doosje met de 1-0, volledig tegen de gang van het spel in. De opstelling moest helemaal omgesmeten worden, maar niet veel later volgde al de mokerslag, een afstandsschot ging in doel en met nog nauwelijks 7 minuten te spelen moesten we hopen op een mirakel. Kansen tot een mirakel kregen we echter nog genoeg. Ken had een uitstekende kans op rechts, maar de keeper redde knap. Ook Kenny V mocht op doel trappen, maar hij trapte over, dit had de aansluitingstreffer moeten zijn. Ook Kenny DJ kreeg de bal er niet in. Erjon kwam nog het dichtst bij een doelpunt, een veraderlijke plaatsbal leek de keeper te verrassen, maar hij tikte de bal nog over.

Zoete Inval wint dus de beker, deze spelerskern grijpt er al voor de derde keer naast. De vorige 2 keer was het een dubbeltje op zijn kant, vandaag verdienden we de overwinning, maar zaten we er qua uitslag verder naast dan ooit. In voetbal moet je echter kunnen scoren en daar bleek Zoete Inval vandaag veruit de sterkste in. Uit 2 kansen in de 2 helft maakten ze 2 doelpunten, wij verkwanselden er een tiental goede, nochtans speelden we 1 van onze betere wedstrijden van het seizoen, maar scoren bleek vandaag een brug te ver.

De wedstrijd om plek 3 werd gewonnen door Retro Zelzate, 2-1 tegen SV Eede. Misschien wel even belangrijk als de bekerfinale was er ook de laatste testwedstrijd om degradatie. VK Bruggeman had genoeg aan een gelijkspel, maar won met 4-2 van De Galliers. Die laatste degraderen, tenzij er opnieuw een ploeg zou stoppen, dan blijven ze er alsnog en opnieuw in.

Speelden voor SVB: Kurt, Kevin VH, Jeroen, Yannick ('35 Sami), Laurenz ('35 Erjon), Dieter, Kenny V, Cédric ('35 Jarne), Ken, Kenny DJ en Stijn ('56 Gert-Jan)
 
KGPV gered
Zaterdag al won KGPV met 4-0 tegen De Galliers en op pinkstermaandag bleek VK Bruggeman een maatje te klein. KGPV wint dus beide testwedstrijden en speelt ook volgend seizoen in de eerste afdeling. VK Bruggeman en FC De Galliers gaan zaterdag voor de bekerfinale onderling uitmaken wie zakt. Sensatie verzekert, helaas zit er nog de onbelangrijke wedstrijd om de 3de en 4de plaats tussen, een klein verslagje van de testwedstrijd zit er niet in, maar een verslag van de finale uiteraard wel.
 
SV Eede - SVB 0-0 (strafschoppen: 2-4) (Halve finale beker)
De halve finale van de beker stond op het programma. Tegenstander van dienst was een jeugdig en sterk SV Eede, twee jaar geleden gezakt naar de tweede afdeling, vandaag nogal onherkenbaar. Bij ons de gebruikelijke namen op het veld, voorin misten we Kenny DJ, toch een aderlating.

De eerste helft was gelijkopgaand met weinig kansen. Kenny V miste onze beste kans, in de slotfase kreeg SV Eede 2 uitstekende kansen, maar Kurt bracht redding. 0-0 bij de rust.

De tweede helft begon met een reuzekans voor Kenny V, maar zijn schot ging vlak naast. Aan de overkant moest Kurt met de voet redding brengen, ook de rebound ging er niet in. Wie scoort zou winnen en in de laatste minuut leken wij dat te zijn. Kenny V kreeg opnieuw een uitstekende kans, de keeper tikte de bal echter nog tegen de paal.

In de verlengingen was het opnieuw zweten, SV Eede kreeg opnieuw 2 grote kansen, maar kon niet scoren. Hun centrale speler was vervolgens geveld met krampen, het tempo verlaagde ietwat, helaas bij Jeroen iets later hetzelfde probleem. Strafschoppen moesten voor de beslissing zorgen.

Kenny V trapte de eerste perfect binnen. De keeper van Eede trapte de eerste penalty tegen de paal, maar de bal botste via Kurt alsnog binnen, pech. Bij de tweede penalty ging de keeper knap naar de hoek, maar de bal van Stijn was knap in het zijnet getrapt. 2-1, alle druk bij Eede en Kurt pakte de tweede penalty! Vervolgens trapten ook Kevin VH en Dieter de perfecte penalty en stond het 4-2. SV Eede trapte iets minder goed en Kurt kroonde zich tot de held van de dag door opnieuw de penalty te pakken!

Eind goed al goed, want het was een lastige opgave vandaag, een gelijke stand was gerechtvaardigd, een overwinning van SV Eede was dat zeker ook geweest.
Volgende week spelen we dus de finale, de derde finale voor deze "generatie" spelers, hopelijk derde keer goede keer. Tegenstander is Zoete Inval, dat Retro Zelzate met maar liefst 6-0 vernederde. Dat wordt dus alles behalve makkelijk volgende week.

Speelden voor SVB: Kurt, Kevin VH, Jeroen, Sami ('35 Yannick), Dieter, Erjon, Ken ('50 Ken), Jarne ('45 Dimi), Kenny V en Stijn
 
VK 't Zawezijn - SVB 2-2
Onze laatste competitiewedstrijd was tegen de enige al zekere degradant VK 't Zawezijn. We begonnen aardig aan de partij en waren de betere ploeg, zonder echt grote kansen te krijgen. De keeper van VK 't Zawezijn hielp ons een handje, hij loste een schot van Ken, Kenny DJ bedankte en scoorde de 0-1. 0-1 was ook de ruststand.

Sterkhouders Kevin VH, Dieter en Kenny DJ werden bij de rust vervangen. Een serieus kwaliteitsverlies en dat was ook te merken aan het spel. Het wedstrijdniveau zakte, de 0-2 was een onnodige own-goal van VK 't Zawezijn. Wedstrijd gespeeld leek het, we kregen nog enkele goede kansen om de score uit te diepen, maar misten ze, al dan niet omdat we anderen probeerden te laten scoren ipv simpel af te werken. Het traditionele deksel op de neus volgde, VK 't Zawezijn kwam terug in de wedstrijd nadat een doorgebroken speler Kurt verschalkte. In de slotminuten speelden ze onze verdediging uit en scoorden de 2-2.
Slechte generale repetitie voor de halve finale van de beker, al zal de grinta daar hopelijk wat hoger zijn en de nonchalantie wat minder.

Dit weekend werden de laatste competitiewedstrijden gespeeld. FC Metro versloeg Zoete Inval en eindigt als vierde, maar de enige spanning zat nog onderin. 3 ploegen kwamen nog in aanmerking voor degradatie, bij gelijke stand zouden testmatchen volgen. Alle 3 wonnen ze hun wedstrijd, KGPV met maar liefst 7-1 tegen Retro Zelzate, nochtans de tweede uit de stand. De Galliers versloegen nipt FC De Ploeg en ook VK Bruggeman won met een vooroorlogse 4-6. Degene die zakt gaat er in elk geval in stijl uit met maar liefst 26 punten, 1 puntje minder dan pakweg uittredend kampioen Sport Lovendegem en twee puntjes minder dan de nummer 6 Zoete Inval. Alle 3 verloren ze slechts de helft van hun wedstrijden, toch zakt er straks ééntje.
Het programma voor de testwedstrijden ziet er als volgt uit:
14/05: FC.Galliërs - KPGV - aanvang 14u15
16/05: KPGV - VK.Bruggeman - Aanvang 15u00 (Pinkstermaandag)
21/05: VK.Bruggeman - FC.Galliërs - aanvang 13u30

In de tweede afdeling stond er een duel om de eer op het programma tussen Roal Benti en FC De Kilo. Kampioen Benti zette nog een extra puntje op hun i en versloeg De Kilo met 2-1.

Speelden voor SVB: Kurt, Kevin VH ('35 Jarne), Jeroen, Sami, Dimitri, Dieter ('35 Erjon), Ken, Laurenz, Stijn, Kenny V en Kenny DJ ('35 Gert-Jan)
 
Degradatiestrijd blijft spannend
Dit weekend stonden slechts 3 wedstrijden op het programma met telkens een degradatiekandidaat. VK Flamingo's mag zich winnaar van het weekend noemen. Het versloeg kampioen Chez Choseken en speelt ook volgend jaar in de eerste afdeling. De Flamingo's sloten een desastreus 2016 af met een mooie 7 op 9. Ook VK Bruggeman is aan een serieuze remonte bezig. Het versloeg FC Metro met 1-0 en haalde 10 punten uit zijn laatste 4 wedstrijden. Voor VK 't Zawezijn is het verhaal dan weer over. Zawezijn moest winnen, maar kwam niet verder dan 2-2 tegen FC De Ploeg. Na 2 seizoenen in de eerste afdeling stopt het hier. Vorig jaar werden de mannen uit Oosteeklo nochtans knap 5de, amper 1 puntje minder dan onze nummer 3 plek. Volgende week is het spanning troef: 3 ploegen, allen evenveel punten, 1 zakker, winnen is de boodschap.
FC De Ploeg - FC De Galliers (13u30)
K.G.P.V - Retro Zelzate (15u)
FC Sport Lovendegem - VK Bruggeman (15u)

In de tweede afdeling wonnen zowel Benti als De Kilo hun overbodige wedstrijd.
 
Chez Choseken kampioen
Chez Choseken mag zich voor het eerst de beste club van het Meetjesland (en wat omstreken) noemen. De Gentenaars kwamen niet verder dan een 2-2 bij VK Bruggeman, maar dat was voldoende om de titel te pakken. In een competitie waar iedereen punten liet liggen tegen iedereen, was Chez Choseken de meest regelmatige, het verloor slechts 2 wedstrijden (Retro en Zoete Inval) en speelde 6 keer gelijk. Choseken scoorde ook veruit de meeste doelpunten, 71 stuks, niet eens zo gek veel minder dan Roal Benti in de tweede afdeling, dat er vorige week tegen 9 spelers nog 15 in het mandje legde.

Onderin kan het nog alle kanten uit. Naast VK Bruggeman pakte ook VK Flamingo's onverhoopt een puntje tegen De Ploeg en De Galliers versloegen Zoete Inval. Rode lantaarn VK 't Zawezijn haalde zwaar uit tegen concurrent KGPV en mag nog een klein beetje hoop koesteren. Doordat Bruggeman niet won is FC Sport Lovendegem in elk geval mathematisch zeker van het behoud, maar op 1 speeldag (en 2 inhaalwedstrijden) van het einde komen maar liefst 5 ploegen in aanmerking voor degradatie. Er is bovendien geen enkel rechtstreeks duel, de 'goesting' van de tegenstander zal mee de degradant bepalen, maar dat is het lot van onderin te staan natuurlijk. We zetten het resterend programma even op een rijtje:
VK Flamingo's (24 ptn, -18): Chez Choseken (T)
KGPV (23 ptn, -22): Retro Zelzate (T)
FC De Galliers (23 ptn, -24): FC De Ploeg (U)
VK Bruggeman (20 ptn, -10): FC Metro (T) & Sport (U)
VK 't Zawezijn (17 ptn, -22): FC De Ploeg (T) & SV Bakkerei (T)

VK 't Zawezijn heeft de moeilijkste opdracht, het moet 2 keer winnen en hopen dat de concurrentie faalt. VK Bruggeman staat eveneens op een degradatieplek, maar heeft zijn lot nog min of meer in eigen handen, 2 keer winnen is allicht blijven, tenzij er vooroorlogse scores opduiken. KGPV en De Galliers winnen maar beter, liefst met grotere cijfers dan de andere. Voor VK Flamingo's volstaat een overwinning, gelukkig voor hen is Chez Choseken al kampioen.

In de tweede afdeling is alles al beslist, Roal Benti verloor in een onbelangrijk duel voor de tweede maal dit seizoen punten, De Kilo kwam niet in actie.
 
SVB - Chez Choseken 2-2
Bij winst kon Chez Choseken kampioen spelen. Tot in de laatste minuut was het ook kampioen, maar Stijn (in een zeer ver verleden nog speler van Chez Choseken) besliste er anders over door de 2-2 aan te tekenen. Ons eerste doelpunt werd gescoord door Kenny V. Sami had nog enkele goede kansen die ons een verdiende overwinning hadden kunnen opleveren.

Een gemiste kans van Retro Zelzate om de druk wat op te voeren. Retro verloor verrassend van VK Flamingo's en ziet Choseken dus een puntje uitlopen. Chez Choseken heeft genoeg aan een puntje in de laatste 2 wedstrijden om kampioen te spelen, volgende week mogen ze dat gaan proberen tegen die andere Zelzaatse club.
Wij staan voorlopig derde. Zoete Inval zal ons alvast niet meer passeren, het verloor met 4-0 van Sport Lovendegem. FC Metro en De Ploeg konden beiden niet winnen, maar kunnen ons nog altijd passeren in het klassement, enkel bij winst in onze laatste wedstrijd zijn we zeker van plek 3.
Door de verrassende overwinningen van VK Bruggeman en VK Flamingo's staat VK 't Zawezijn nu afgetekend laatste. Ze moeten minstens 6 op 9 halen, te beginnen zaterdag thuis tegen concurrent KGPV, Bruggeman moet zoals gezegd aan de bak tegen Choseken, VK Flamingo's speelt een derby tegen FC De Ploeg en De Galliërs bekampen Zoete Inval.
In de tweede afdeling is de kampioen wel al gekend. Roal Benti won in stijl hun kampioenenwedstrijd, het versloeg 9 FC Ambiance-spelers met maar liefst 0-15, al werd de wedstrijd wel degelijk in Bentille gespeeld. Een club als Benti kon met niet minder dan een titel in de tweede afdeling tevreden zijn, maar toch waren er serieuze feesttaferelen in Bentille. Volgend jaar spelen ze sowieso mee om de échte LVVM-titel. Benieuwd of ook FC De Kilo zijn rol zal spelen, vandaag verloor het in elk geval verrassend de Asseneedse derby met 3-2 van Joga Bonito.
 
Twintigste speeldag
Wij waren vrij, maar er werden wel 4 andere duels gespeeld. Het duel om naar uit te kijken was de topper tussen Retro Zelzate en Chez Choseken. Die eindigde zoals die begon op 0-0. Chez Choseken blijft hierdoor leider met 2 punten voorsprong op Retro Zelzate, het heeft bovendien een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week kan het zelfs kampioen worden. Als Retro zaterdag niet wint tegen VK Flamingo's is Chez Choseken bij winst tegen ons kampioen. Een scenario dat we uiteraard hopen te vermijden.
FC Metro versloeg Sport Lovendegem en rukt op naar plaats 4 in het klassement. Het wipt over Zoete Inval, dat verrassend verloor van VK Flamingo's. Omdat ook De Galliërs hun wedstrijd wonnen ziet het er nu zeer slecht uit voor VK Bruggeman en VK 't Zawezijn. Het is van moeten zaterdag voor VK Bruggeman, VK 't Zawezijn is vrij.
In de tweede afdeling geen vervroegde titelviering. FC De Kilo won immers (nipt) tegen rode lantaarn Kringboys, Roal Benti kwam niet in actie. Door de zege is De Kilo zeker van plek 2 en zien we ze net zoals Roal Benti volgend jaar in de eerste divisie, zeker 2 aanwinsten.
 
SVB - FC De Galliërs 4-1
In de heenwedstrijd speelden we slechts gelijk, dat deden we toen wel vaker, dit keer gingen we wel met de overwinning aan de haal. Het werd 4-1, beide Kenny's scoorden 2x.

Chez Choseken versloeg rode lantaarn VK 't Zawezijn met 5-3 en wordt opnieuw leider. Volgende week is het daar de absolute titelwedstrijd in Zelzate. Bij winst van Chez Choseken kunnen ze de champagne stilaan klaarzetten (al zullen ze daar op de Blaarmeersen niet zo tevreden mee zijn herinner ik me). Bij een nederlaag krijgen we echter nog een spannend competitieslot. FC Sport Lovendegem duwde VK Flamingo's nog wat verder de dieperik in, het werd 5-1. VK Flamingo's pakte nog maar 1 puntje in 2016, hun laatste overwinning dateert al van 7 november.

In de tweede afdeling versloeg Roal Benti RFC Patjelli met 0-3. FC De Kilo kwam niet in actie en ziet Plaza Café iets dichter komen. Geen nood, bij winst volgende week is FC De Kilo net zoals Roal Benti zeker van promotie. Tegen een ploeg die (behalve een FF) nog niet won moet dat wel lukken. Indien De Kilo niet wint is Roal Benti overigens kampioen zonder te spelen.
 
SVB - VK Bruggeman 2-1 (kwartfinale beker)
Na de helaas onbelangrijke wedstrijd zaterdag, was het op paasmaandag een allereerste keer D-Day. We bekampten VK Bruggeman voor een plek in de halve finale en de reporter kon er nog eens bijzijn. De wedstrijd startte helaas 5 minuutjes vroeger, waardoor ik de grote kans van Kenny DJ en het doelpunt via een afstandsschot van VK Bruggeman (Stephane De Coninck) net miste. De wind waaide zeer hard en het was moeilijk voetballen. De eerste helft hadden we de wind tegen, maar toch waren we de sterkste ploeg. De afwerking was echter minder. Kenny DJ kon een harde schuiver binnentikken, maar de bal ging over. Even later ging de bal tegen de paal en haalde de keeper van VK Bruggeman een vrije trap van Kenny V uit de kruising. Een nieuwe doelpoging ging voorlangs, maar even later leek het toch prijs. Kenny V werd aangespeeld en de keeper leek kansloos. Hij had echter een knappe reflex in huis en hield zijn ploeg recht. Vlak voor rust belandde er nog een bal tegen het doelhout. Een ruime voorsprong had op het bord moeten staan, maar het stond dus 0-1, VK Bruggeman werkte wel aan 100% af.

Na rust gingen we door op ons elan, maar het bleef wachten op dat doelpunt. Uiteindelijk lukte het toch, Kenny V stond plots helemaal alleen en kopte de bal binnen. VK Bruggeman kwam er niet echt aan te pas en hun fouten werden vuiler en vuiler. De ingevallen Wim Saverwyns kreeg na een smerige tackle zijn tweede geel en mocht douchen. Na de gelijkmaker was het eventjes wachten op wat kansen. Cédric besloot op de keeper, maar Kenny V bezorgde ons dan toch de voorsprong (2-1). We gingen op zoek naar een derde doelpunt, Kenny V mocht op de keeper afgaan, maar hij trapte de bal over. Ook Cédric kon de geruststellende derde treffer niet scoren. VK Bruggeman kwam nog 1 keer opzetten, Frederick Van Gelderen had een goede kopkans, maar zijn kopbal was te zacht.

Oververdiende zege waarmee we doorstoten naar de halve finale. VK Bruggeman kan alle focus leggen op de degradatiestrijd. We wensen hen succes, een club als VK Bruggeman hoort eigenlijk niet thuis in de tweede afdeling.

In de halve finale treffen we het verrassende SV Eede. SV Eede versloeg Roal Benti na strafschoppen. In de andere halve finale spelen Retro Zelzate en Zoete Inval tegen elkaar. Retro deelde nog snel even een tik uit voor de titelstrijd, het versloeg Chez Choseken met 3-0. Zoete Inval ging winnen op het veld van De Ploeg met 0-1.
 
Retro Zelzate - SVB 3-3
We keken al vrij snel tegen een 0-2 achterstand aan, maar aan de rust stonden de bordjes terug gelijk. Een 2-3 overwinning leek in de maak, maar in de slotminuut scoorde Retro Zelzate toch nog de gelijkmaker. Doelpunten kwamen van Dieter, Kenny V en Gert-Jan. We werden zwaar bestolen volgens coach Gert-Jan. In de heenronde tegen Retro zagen we onze overwinning ook al teniet gedaan worden in de slotminuten, toen kregen we zelfs 2 doelpunten om de oren en verloren we nog.

We geloofden er natuurlijk niet meer in, maar door het gelijkspel zijn we ook mathematisch uitgeschakeld voor de titel. Retro deed ondanks dat late tegendoelpunt natuurlijk geen goede zaak in de titelstrijd. Met 2 wedstrijden meer gespeeld telt het slechts 1 punt voorsprong op Chez Choseken. Zoete Inval staat virtueel derde, maar moet hopen op een mirakel.
Onderin weinig veranderingen, VK 't Zawezijn verloor, net als KGPV. VK Flamingo's en De Galliërs schieten met hun gelijkspel ook niet zo veel op.

In de tweede afdeling was het paasweekend een klucht. Leider Benti kreeg de punten cadeau van SV Eede (3-0 FF) en de strijd om plek 2 werd beslecht in het voordeel van FC De Kilo, Plaza Café gaf namelijk forfait en zal niet promoveren. Onderin behaalde STR Kringboys dan weer hun eerste overwinning nadat ook Tierlaboys forfait gaf. Spannende wedstrijden daar met opvallend enkel 3'tjes en 0'tjes, ook in de effectief gespeelde westrijden.
 
Zoete Inval - SVB 0-0
De match om plek 3 eindigde zoals die begon. Wij blijven hierdoor derde, maar hebben 1 wedstrijd meer gespeeld dan Zoete Inval. Leider Retro Zelzate verloor op het veld van FC De Ploeg. Chez Choseken profiteerde hiervan om de leidersplaats over te nemen. Beide ploegen hebben nu evenveel punten, maar Choseken heeft een wedstrijd minder gespeeld. Onderin won VK Bruggeman de belangrijke wedstrijd tegen rechtstreeks concurrent VK 't Zawezijn. KGPV gaf zichzelf wat ademruimte door Sport Lovendegem te kloppen. Het belooft daar nog spannend te worden, volgende week staat alvast VK Flamingo's-FC De Galliërs op het programma.

In de tweede afdeling niets nieuws. Leider Benti won, achtervolger De Kilo eveneens. Plaza Café won met FF en kan als enige nog roet in het eten gooien van De Kilo voor promotie. Volgende week staan beide ploegen tegenover elkaar en weten we allicht meer.
 
FC Metro - SVB 1-2
Dankzij goals van Laurenz en Stijn versloegen we FC Metro. Doordat de wedstrijd tussen KGPV en Zoete Inval stilgelegd werd en er nog geen uitslag bekend is, stijgen we naar plek 3 in het klassement, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld dan Zoete Inval. Volgende week een belangrijke wedstrijd dus om plek 3 tegen Zoete Inval.

Retro versloeg in de Zelzaatse derby VK Bruggeman en blijft leider, Choseken kwam niet in actie en staat virtueel eveneens nog aan kop. Onderin versloeg 't Zawezijn VK Flamingo's, hierdoor staat VK Bruggeman nu laatste. Volgende week een levensbelangrijk duel tussen VK Bruggeman en 't Zawezijn.

In de tweede afdeling geen problemen voor Roal Benti, het versloeg Tierlaboys met 0-8. SV Eede versloeg verrassend FC De Kilo, maar Plaza Café profiteerde niet, het verloor eveneens verrassend met 6-3. Opvallend: onze ex-collega's van RFC Patjelli verloren opnieuw en hangen daar ergens onderin.
 
SVB - VK Bruggeman 3-1
Met goals van Kevin VH, Stijn en Yentl versloegen we VK Bruggeman.
 
SVB - FC Sport Lovendegem 2-0
De wedstrijd werd gespeeld in zeer regenachtige omstandigheden. Aan de rust stond het 2-0, doelpunten van Ken en Kenny V. 2-0 was ook de eindstand.

Door de overwinning klimmen we naar de vierde plek in de rangschikking. Leider Chez Choseken speelde slechts gelijk tegen KGPV en ziet Retro Zelzate iets dichter komen na een 4-3 overwinning tegen 't Zawezijn. Zoete Inval klopte knap FC De Ploeg met 0-4 en blijft derde. FC Metro versloeg de dorpsgenoten van VK Flamingo's en speelde zich in de veilige zone, wat niet gezegd kan worden van VK Flamingo's, dat verder en verder wegzakt. VK Bruggeman en FC De Galliërs speelden dan weer 4-4 gelijk, waardoor beide ploegen onderin blijven hangen.

In de tweede afdeling kwam leider Roal Benti niet in actie. Achtervolger De Kilo won met 4-3 en komt iets dichter. Tierlaboys verloor tegen VK Matroosje en ziet De Kilo terug verder uitlopen. Eerste achtervolger voor de promotieplek is nu Plaza Café.

Volgende week staan de laatste wedstrijden van de poules in de beker op het programma. Wij zijn vrij en reeds geplaatst voor de kwartfinales. Daarin treffen we VK Bruggeman, dat volgende wedstrijd eveneens onze tegenstander is.<
 
FC De Ploeg - SVB 2-1
Aan de reeks van 8 overwinningen (waarvan 5 in de beker) kwam een einde. Kenny V scoorde ons enige doelpunt.

Retro Zelzate verloor opnieuw punten, het ging verrassend met maar liefst 4-1 de boot in tegen De Galliërs, die dankzij een 9 op 9 wegkomen van de degradatieplaatsen. Leider Chez Choseken won wel en slaat nu een kloof van 5 punten met Retro. Door onze nederlaag laten we de kans op plek 3 liggen en zien we FC De Ploeg en Sport Lovendegem voorbijkomen. Die laatste speelde gelijk tegen hekkensluiter 't Zawezijn. KGPV versloeg vlot VK Flamingo's, dat in plaats van verrassing stilaan degradatiekandidaat wordt. Zes ploegen staan onderaan op 6 punten van elkaar. Wij staan daar gelukkig vlak boven en lijken safe, maar voor de zekerheid halen we misschien best toch nog wat punten komende wedstrijden.

In de tweede afdeling een nipte overwinning voor Roal Benti. FC De Kilo kwam niet in actie, waardoor het verschil tussen die twee nu 10 punten bedraagt.
 
SVB - VK Flamingo's 5-3
De eerste helft was een doelpuntenkermis. Na een halfuur stond het reeds 3-3, weggeefdoelpunten van onze kant. Uiteindelijk wonnen we toch met 5-3. Uitblinker van dienst was Kenny DJ, hij had een voet in elk doelpunt met 3 goals en 2 assists.

De top-4 speelde tegen elkaar. Titelkandidaten Choseken en Retro Zelzate lieten punten liggen tegen respectievelijk Sport Lovendegem en Zoete Inval, FC De Ploeg verloor echter in de slotseconden en kon niet dichter komen in de rangschikking, integendeel dus. Doordat geen enkel top-5-team dus won, nestelen we ons nu op een 4de plek. Onderin versloeg KGPV Bruggeman en De Galliërs gaven de rode lantaarn door aan VK 't Zawezijn na een stevige 4-0 uithaal.

In de tweede afdeling blijft Roal Benti ongeslagen op titelkoers. Dit keer ging FCC Filosoof met 0-6 voor de bijl. Achtervolger FC De Kilo versloeg nipt RFC Patjelli, dat ook dit seizoen niet uit de tweede afdeling zal wegraken.
 
SVB - KGPV 2-0
Na de goeie bekercampagne gingen we door op ons elan. Dankzij goals van Erjon en Kenny DJ wonnen we met 2-0 van KGPV. KGPV was echter zeker de evenknie, maar we werkten onze kansen aan 100% af vandaag.
 
SVB - FCF Filosoof 5-0 (beker)
Mooie afsluiter van de groepsronde van de beker. We versloegen Filosoof met 5-0 en kunnen terugblikken op een fantastische groepsronde. We wonnen onze 5 wedstrijden en scoorden maar liefst 30 doelpunten! Zoete Inval versloeg ietwat verrassend Sport Lovendegem en mag mee naar de kwartfinales (tenzij Zoete Inval in hun laatste wedstrijd niet scoort en minstens met 0-7 verliest, erg onwaarschijnlijk dus).

In groep A was alles reeds beslist. FC De Ploeg is groepswinnaar en ontmoet Zoete Inval in de kwartfinales, VK Bruggeman is tweede en zal ons bekampen. Beiden kwamen niet in actie.

In groep C speelden FC Metro en SV Eede 1-1 gelijk, KGPV won wel. KGPV heeft genoeg aan een gelijkspel tegen SV Eede om naar de kwartfinales te gaan, bij een verlies gaat SV Eede door. Retro Zelzate is al zeker geplaatst.

In groep D won Roal Benti ook zijn laatste wedstrijd. Net zoals ons sluiten ze af met 15 op 15. Chez Choseken versloeg Joga Bonito met 7-2, De Galliërs namen dan weer vlot de maat van VK Flamingo's. Chez Choseken lijkt zeker van de volgende ronde. Enkel bij een 7-0 of grotere nederlaag tegen VK 't Zawezijn mag die laatste hun plek innemen.

Kwartfinales:
FC De Ploeg - Zoete Inval
SV Bakkerei - VK Bruggeman
Retro/KGPV - Chez Choseken(/VK 't Zawezijn)
Roal Benti - KGPV/Eede/Retro
 
SVB - FC Tierlaboys 4-2 (beker)
Ook onze vierde bekerwedstrijd sloten we winnend af. Door deze overwinning zijn we ook zeker van de kwartfinale. Sport Lovendegem versloeg FC Ambiance. Zoete Inval kwam niet in actie en mag volgende week uitmaken tegen Sport wie mee doorgaat.

In groep A gaf Patjelli forfait tegen De Ploeg. VK Bruggeman versloeg Plaza Café en mag samen met FC De Ploeg naar de kwartfinales.

In groep C noteren we een 12 op 12 voor Retro Zelzate. Het versloeg FC Metro, KGPV en Eede wonnen wel, waardoor het voor plek 2 nog spannend kan worden.

In groep D won Roal Benti met 2-3 van De Galliërs. Voor plek 2 kan het nog alle kanten uit.
 
Zoete Inval - SVB 3-5 (beker)
Beide ploegen wonnen hun twee eerste wedstrijd, dus de winnaar zette een belangrijke stap richting de volgende ronde. We kwamen 0-2 voor, maar Zoete Inval kwam op gelijke hoogte. Toch gingen we met een 2-3 voorsprong de rust in. Na de rust stonden de bordjes toch weer gelijk. In de slotfase wisten we echter nog twee keer te scoren, waardoor we na een moeilijke match toch met 3-5 wonnen.

Sport Lovendegem won nipt van Tierlaboys en volgt nu samen met Zoete Inval op 3 puntjes van ons. Drie ploegen lijken te gaan strijden om twee plekken. FCC Filosoof versloeg FC Ambiance. Volgende week spelen we tegen Tierlaboys, bij winst zijn we zeker van de volgende ronde.

In de A-reeks opnieuw weinig problemen voor FC De Ploeg, Discoboys werd met 6-1 huiswaarts gestuurd. VK Bruggeman versloeg de buren van FC De Kilo, Patjelli en Plaza Café speelden gelijk. Het kan daar nog spannend worden om plek twee.
Ook in de C-reeks hebben we een autoritaire leider, Retro versloeg KGPV vlot met 5-0, ook Metro en SV Eede wonnen hun wedstrijd.
In de D-reeks tenslotte gaat Roal Benti door op zijn elan. Na de knappe zege tegen Choseken ging nu ook Flamingo's voor de bijl, het werd 7-0.

Speelden voor SVB: ?
 
SVB - FC Ambiance 11-0 (beker)
Onze spelers lijken het doel gevonden te hebben. Na de knappe zege tegen de uittredende kampioen, veegden we FC Ambiance van de mat. Het werd maar liefst 11-0, onze grootste zege ooit en de eerste keer dat we de dubbele cijfers halen. Een historisch moment verdient een historisch verslag, maar helaas kon de reporter er niet bijzijn, ik stel voor dat we er volgende week 12 maken.
De doelpunten kwamen van Kenny V (3), Stijn (2), Ken (2), Erjon (2), Dieter en Yentl. Yentl scoorde overigens zijn eerste doelpunt voor Geel-Zwart.

Zoete Inval won eveneens zijn tweede wedstrijd, het versloeg Tierlaboys met 0-3 en staat samen met ons aan kop in de B-reeks. Volgende week treffen we mekaar. Sport Lovendegem versloeg FCC Filosoof.

In de A-reeks heeft FC De Ploeg als enige het maximum van de punten, het versloeg VK Bruggeman met maar liefst 7-0. RFC Patjelli en De Kilo wonnen eveneens.
In de C-reeks staat Retro op kop met 6 op 6, SV Eede ging voor de bijl, ook al met 0-7. KGPV speelde zijn eerste wedstrijd en versloeg FC Metro, Matroosje versloeg Kringboys.
In de D-reeks tenslotte wellicht de enige opvallende uitslag dit weekend. Dat Roal Benti zou kunnen winnen tegen Chez Choseken, leider in eerste, kon men nog enigszins vermoeden, 4-0 is echter wel een ferme tik, naar verluidt had de uitslag zelfs nog kunnen oplopen. Ook VK Flamingo's bevestigt hun voorlopig goede seizoen, het versloeg VK 't Zawezijn met maar liefst 6-0. Ook De Galliërs haalden uit, 5-0.

Grote overwinningen dit weekend, in maar liefst 9 wedstrijden (van de 12) scoorde een ploeg minstens 4 doelpunten, de tegenstander nauwelijks of niet.
 
FC Sport Lovendegem - SVB 1-5 (beker)
Een replay van de vorige wedstrijd, dit keer in de beker en dit keer ook met aanwezige Lovendegemse reporter. Die reporter was helaas wat te laat, maar zag verder voor rust weinig grote doelkansen op een rampzalig veld. 0-0 aan de rust, je zou het nochtans niet zeggen als je de eindstand ziet.

Na rust scoorde Jarne bijna het eerste doelpunt, weliswaar in het verkeerde doel. Laurenz (Kurt was geblesseerd) behoedde ons van een achterstand. Direct daarna scoorde Kenny V in het juiste doel en enkele minuten later scoorde hij met een rabona zijn tweede doelpunt tot jolijt van de (weinige) supporters. FC Sport Lovendegem, tot dan toe min of meer onze evenknie, liet de moed serieus zakken en werd plots overspeeld door ons. In no-time stond het zelfs 0-4, na een mooi uitgespeelde goal van Dieter en en een doelpunt van Sami. FC Sport Lovendegem scoorde binnen dezelfde minuut nog de 1-4. Een doelpoging van invaller Yentl werd nog gered, maar het vijfde doelpunt kwam toch nog op het bord. Knappe overwinning en hopelijk zijn we nu eindelijk vertrokken voor een klein reeksje en vooral de volgende bekerronde.

In onze reeks won Zoete Inval met 4-1 van Filosoof, Tierlaboys versloeg Ambiance met 3-0.

In de A-reeks geen verrassingen, FC De Ploeg en VK Bruggeman wonnen hun wedstrijd, Plaza Café had dat al eerder gedaan. Ook in de C-reeks geen verrassingen, Retro en Metro versloegen hun tegenstanders uit de tweede divisie. Eenzelfde verhaal in de D-reeks met grote overwinningen voor Chez Choseken, Roal Benti en 't Zawezijn.
 
Inhaalwedstrijden
Slechts één wedstrijd in de eerste divisie deze week. VK Bruggeman versloeg verrassend Zoete Inval met maar liefst 6-1. VK Bruggeman is hierdoor weg van de laatste plaats. In de andere wedstrijd gaf KGPV forfait, zodat Sport Lovendegem zich zonder in te spannen naar plek 3 hees in het klassement.

Ook in de tweede afdeling kwam de top-2 niet in actie. Tierlaboys, Plaza Café en Matroosje wonnen hun wedstrijd en bezetten nu de plaatsen 3 tot 5.

Volgende week start de bekercompetitie, voor vele ploegen uit beide reeksen zowat de enige manier om nog iets van dit seizoen te maken, zo ook voor ons.
 
FC Sport Lovendegem - SVB 1-2
De wedstrijd tegen de kampioen van vorig seizoen werd met 1-2 gewonnen. Doelpunten werden gemaakt door Ken en Kenny. Een derde doelpunt van Ken werd nog ten onrechte afgekeurd. Volgende week zijn we vrij, daarna trekken we opnieuw naar Vinderhoute om Sport Lovendegem te bekampen, dit keer voor de beker.

Retro Zelzate was vrij en zag Chez Choseken hun leidersplaats overnemen. Choseken had niet de minste problemen met VK 't Zawezijn, het werd op ons veld met 1-6 verslagen. Het telt nu 2 punten voorsprong op Retro, beide ploegen hebben nu ook evenveel wedstrijden gespeeld. De derde in de stand, FC De Ploeg, kwam niet verder dan 1-1 in de derby tegen VK Flamingo's en telt al 10 punten achterstand op de leider. Zoete Inval vernederde FC De Galliërs met 1-9 en wordt vierde. Metro won opnieuw en komt dankzij een 9 op 9 op plek zeven. 3 weken geleden stond het nog allerlaatste.

In de tweede afdeling vierde Roal Benti al voor de tiende keer dit seizoen. Achtervolger De Kilo won ook en telt 7 punten achterstand. Alle andere ploegen staan op een zakdoek, maar plek drie levert weinig op natuurlijk.

Speelden voor SVB: ?
 
SVB - Retro Zelzate 2-3
Met Retro Zelzate kwam de verrassende leider op bezoek. Voor het eerst in jaren waren we dan ook niet de favoriet voor de zege. De eerste helft ging gelijk op. Kenny V werd gehinderd in de zestien, hij probeerde alsnog te scoren, de bal had weliswaar op de stip gemoeten in plaats van naast het doel. Retro kwam ietwat plots op voorsprong en we gingen rusten met 0-1.

Na rust kwamen we langszij, Kenny DJ trapte de bal keihard in het dak van het doel. De bal werd nog lichtjes aangeraakt, maar een knap doelpunt. Kenny DJ werd meteen gewisseld en zijn vervanger Stijn zorgde voor de 2-1 voorsprong. Knullig uitvoetballen van de keeper en de storende Stijn blokte de bal in doel. Diezelfde Stijn had wel een reuzekans gekregen toen hij voor de keeper mocht scoren, dit had een doelpunt moeten zijn. Retro speelde tot dan toe geen al te sterke wedstrijd, maar kwam nu toch meer opzetten. Kurt moest twee keer in actie komen, maar bij een flankvoorzet kopte Retro de 2-2 binnen. Een koude douche in de slotfase, maar de douche werd nog kouder. In de slotseconden baande een Retro-speler zich van ver een baan richting doel. Vier-vijf pogingen werden ondernomen om de speler af te stoppen, spelers gingen erbij liggen, ze leken wel omgekocht, want zo goed was de dribbel niet. Het was uiteindelijk Kevin VH die de noodrem moest bovenhalen. Penalty en de onverdiende nederlaag in het slot was een feit, de verslagenheid was groot.

De derde nederlaag van het seizoen, de derde thuisnederlaag ook, voorlopig brengt het nieuwe veld ons niet al te veel geluk. Een wedstrijd die we vorige seizoenen nooit nog uit handen gegeven hadden, verliezen we dit seizoen wel. Door de nederlaag zakken we een plaatsje in het klassement en houden we nog slechts 4 ploegen achter ons. Volgende week wacht FC Sport Lovendegem, niet bepaald een makkie. Enig lichtpuntje vandaag is dat we nog eens 14 spelers aan de aftrap kregen, dat is toch al een hele tijd geleden.

Chez Choseken vernederde FC De Galliërs met maar liefst 1-10 en volgt op een punt van leider Retro, Retro heeft echter een wedstrijd meer gespeeld dan zijn achtervolgers. FC De Ploeg kwam niet verder dan een gelijkspel en volgt al op 8 ŕ 9 punten van de leiders. VK Flamingo's versloeg VK Bruggeman en stijgt opnieuw naar plek vier. Onderaan deed Metro een goede zaak door opnieuw vlot te winnen. Na hun desastreuse start klimmen ze enkele plekken en gaan ze ons zelfs voorbij.

In de tweede afdeling geen problemen voor Roal Benti en FC De Kilo, zij wonnen vlot hun wedstrijd. Joga Bonito verloor, waardoor RFC Patjelli en Plaza Café hen voorbijgaan in het klassement, weliswaar al op 12 punten van leider Benti.

Komende twee weken sowieso geen verslag of uitslagen. Nochtans op papier een zeer korte verplaatsing komende week voor mij, maar vanuit Duitsland toch iets te ver.

Speelden voor SVB: Kurt, Kevin VH, Jeroen ('35 Ako), Jarne, Dieter, Ken, Erjon, Cédric ('40 Sami), Yannick, Kenny V en Kenny DJ ('40 Stijn)
 
VK Flamingo's - SVB 1-3
Na 7 wedstrijden zonder overwinning konden we eindelijk nog eens vieren. Voor rust waren we de betere ploeg, maar we kregen nauwelijks kansen. VK Flamingo's daarintegen kreeg door 2 foutjes achterin 2 keer een enorme mogelijkheid om te scoren door alleen op Kurt af te gaan. Kurt hield de nul echter op het bord, waardoor we gingen rusten met 0-0.

Na rust voerden we een wijziging door om wat meer doelkansen te krijgen. We kregen die ook effectief en het was Kenny die de score opende. VK Flamingo's kwam echter op gelijke hoogte via Laurens Teirlynck. Het werd voor de verandering echter eens geen gelijkspel, want Kevin VH en Dieter zorgden ervoor dat we voor het eerst sinds de openingsspeeldag nog eens konden winnen.

Ongeslagen leider Retro Zelzate verloor met 3-0 van Sport Lovendegem. Chez Choseken won wel en kan de leidersplek ruiken. Ook FC De Ploeg deed een goede zaak door met 1-3 te winnen tegen Zoete Inval, De Ploeg wordt derde. Wij hebben terug wat meer ademruimte en staan nu op plek zeven. FC Metro gaf de rode lantaarn door aan VK Bruggeman door hen met maar liefst 9-1 te vernederen. VK Bruggeman liet nochtans een goede indruk in de wedstrijd tegen ons, maar daar blijft schijnbaar weinig van over.

In de tweede afdeling was leider Benti vrij, achtervolger FC De Kilo liet opnieuw punten liggen, de kloof bedraagt toch al 7 punten. Roal Benti telt zelfs al 10 punten voorsprong op de derde in het klassement, promotie zal vermoedelijk geen probleem zijn voor de mannen uit Bentille.

Speelden voor SVB: ?
 
KGPV - SVB 2-2
Na 8 wedstrijden blijven we op 1 overwinning steken. Opnieuw een gelijkspel, het vijfde al. Aan de rust stonden we 1-0 achter, maar vijf minuten na rust stonden we plots 1-2 voor. KGPV kreeg nauwelijks of geen kansen in de hele wedstrijd, maar toch werd het nog 2-2. De malaise duurt verder.

Retro Zelzate startte met 2 gelijkspelen, maar won ondertussen al voor de 7de maal op rij. Ondanks de transfer van hun sterspeler lijken ze meer en meer de grote titelkandidaat. Voorlopig blijft enkel Chez Choseken enigszins in de buurt, Choseken won met 3-6 de topper om de tweede plaats tegen Zoete Inval. Sport Lovendegem en FC De Ploeg speelden gelijk en hadden net als ons wellicht meer van hun seizoen verwacht. Onderaan is FC Metro nog steeds de verrassende rode lantaarn. Het won net zoals ons nog maar 1 wedstrijd, tegen ons helaas. Ook VK Bruggeman en De Galliërs wonnen nog maar 1 wedstrijd. Geen mooi rijtje om tussen te staan, hopelijk kunnen we ons volgende week eindelijk herpakken.

In de tweede afdeling neemt de spanning week na week af. Het is wachten op de eerste misstap van Roal Benti. Roal Benti versloeg VK Matroosje, nochtans de derde in de stand, met maar liefst 0-5. Ook FC De Kilo deed een slechte zaak door gelijk te spelen. Het verrassende Joga Bonito staat daar overigens nu op plek 3 na een knappe overwinning tegen RFC Patjelli. De ploegen uit de polders doen het goed in tweede.

Speelden voor SVB: ?
 
Vrijaf
Wij waren deze week vrij, maar er werd natuurlijk wel gevoetbald. Retro Zelzate blijft ongeslagen na een 1-2 overwinning tegen Tzawezijn. Ook Chez Choseken won vlot van FC Metro met 4-0. Zoete Inval speelde dan weer 2-2 gelijk tegen VK Bruggeman. De topper tussen De Ploeg en Sport Lovendegem eindigde in een gelijkspel, waardoor VK Flamingo's opnieuw oprukt om de verrassende top-4 compleet te maken.
In de tweede afdeling won bovenin alleen Roal Benti. De Kilo speelde gelijk en Matroosje verloor. Het lijkt daar nu al een tweestrijd te gaan worden tussen Roal Benti en FC De Kilo.

Speelden voor SVB:
 
SVB - Zoete Inval 1-3
Met deze wedstrijd hadden we terug naar boven kunnen klimmen, maar er werd met 1-3 verloren. Opnieuw een blunder achterin en een spookpenalty zorgden mee voor de 1-3 nederlaag. Slechte partij van ons, goede partij van Zoete Inval.

Retro Zelzate blijft op dreef en won met 4-1 van FC Metro. Retro blijft knap aan kop en scoorde al 27 doelpunten. Ook Chez Choseken won, waardoor de top-3 na 7 speeldagen bestaat uit Retro Zelzate, Choseken en Zoete Inval. Wie had dat voorspeld voor de competitie? FC Sport Lovendegem en FC De Ploeg komen de top-5 binnen na makkelijke zeges.
In de tweede afdeling blijft titelfavoriet Roal Benti ongeslagen, ook uitdager FC De Kilo won. Matroosje speelde dan weer 2-2 gelijk tegen RFC Patjelli.

Speelden voor SVB:
 
Chez Choseken - SVB 1-1
Voor de vierde maal dit seizoen speelden we gelijk. Met een veredelde 'B-ploeg' bekampten we de nummer 2 uit het klassement. Maar liefst 9 potentiele basisspelers waren afwezig. Desondanks kwamen we op voorsprong, maar Chez Choseken was wel de betere ploeg, niet onlogisch.

In de tweede helft kregen we in de beginfase enkele goede kansen, Sami had een reuzekans, maar trapte naast. Chez Choseken kwam tegen het einde van de tweede helft terug meer opzetten, maar echt gevaarlijk waren ze niet. Uiteindelijk kwam het toch nog langszij. Ze gingen nog voluit voor een tweede doelpunt, maar het bleef 1-1.

Retro won met 8-0 van KGPV en blijft aan kop. Zoete Inval verloor voor de tweede week op rij, weliswaar tegen de kampioen van vorig seizoen, FC Sport Lovendegem. FC De Ploeg won de derby tegen FC Metro en ook VK Flamingo's won. De verrassende Flamingo's prijken zowaar op plek 4.
In de tweede afdeling won Roal Benti opnieuw, achtervolger Matroosje verloor verrassend met 5-3 van Discoboys.

Speelden voor SVB:
 
SV Bakkerei - FC Metro 3-4
De eerste nederlaag van het seizoen hebben we aan onszelf te danken. We kwamen snel op voorsprong via Kenny V, maar vlak voor rust kwam FC Metro op gelijke hoogte via een penalty.

In de tweede helft scoorde Sami knap de 2-1, maar opnieuw kwam FC Metro terug na een blunder van Kurt. Erjon maakte er vervolgens 3-2 van en de wedstrijd leek gespeeld. FC Metro was plots nergens meer en werd volledig overspeeld. Drie grote kansen binnen bijna dezelfde minuut, 1 keer op de paal, 1 keer op de lat en nog 1 knappe redding van de keeper. Vervolgens werd Yannick overduidelijk gehaakt in de 16, maar de overduidelijke penalty kwam niet. Ook in de eerste helft hadden we reeds een penalty verdiend. Nuja, eer leek geen vuiltje aan de lucht, maar achterin blunderde dit keer Kevin en FC Metro nam het cadeautje graag in ontvangst, 3-3. In de slotminuten werd het zelfs nog 3-4. We kregen nog een reuzekans op 4-4, maar ondanks onze 3 doelpunten hadden we meer moeten scoren. En vooral minder moeten blunderen. De 3 clean sheets van in het competitiebegin lijken momenteel wel een sprookje.

Retro Zelzate versloeg De Galliers en neemt de leidersplaats over van Zoete Inval, dat verrassend met 2-0 verloor van VK Flamingo's. In de tweede afdeling slaan Roal Benti, Matroosje en FC De Kilo al een klein kloofje.

Speelden voor SVB:
 
FC De Galliërs - SVB 2-2
Voor de derde week op rij speelden we gelijk. Voor de derde week op rij kan ik helaas weinig over de wedstrijd vertellen. Volgende week volgt er normaal gezien terug een wedstrijdverslag. We kregen ook onze eerste tegengoals tegen na een foutje in de verdediging en een penaltyfout. Onze doelpunten waren een own-goal en een goal van Kenny V.

Zoete Inval gaat door op zijn elan en versloeg KGPV met 5-1. In Gent was bij de wedstrijden van Choseken zoals wel vaker doelpuntenkermis. Voor de tweede keer in 3 wedstrijden werd het 4-5, dit keer trok Retro wel aan het langste eind. Retro blijft net zoals Zoete Inval ongeslagen en rukt op naar plek 2. De Ploeg klopte Bruggeman en VK Flamingo's won verrassend het Waarschootse onderonsje tegen FC Metro.

In de tweede afdeling boekte FC De Kilo opnieuw een knappe overwinning. Dit keer was het leider Matroosje dat voor de bijl ging. Titelfavoriet Benti versloeg Patjelli en is voor het eerst leider.

Speelden voor SVB: ?
 
Nieuwe speler
Door de 8 blessures van Niels, Dimitri, Stijn, Decker, Kenny DJ, Cédric, Diego en Tim zagen we ons genoodzaakt dringend nog een speler aan te trekken. Yannick Seeuws, ex-flankspeler van Gavere-Asper, komt onze ploeg versterken.
 
SVB - FC De Ploeg 0-0
Elke ploeg nam een helft voor zijn rekening, maar opnieuw geen doelpunten. Nochtans hadden we daartoe kansen en werd een penalty op Diego niet gefloten. Tanguy De Vuyst trapte op de lat voor De Ploeg. Helaas zagen we opnieuw 2 spelers uitvallen, wellicht met een spierscheur. De blessureboeg begint al enorme vormen aan te nemen na amper 3 speeldagen.

Leider Chez Choseken kwam niet in actie en ziet het (lichtjes) verrassende Zoete Inval passeren. Zoete Inval versloeg FC Metro met 4-2 en komt aan kop met 7 op 9. Wij staan gedeeld derde met Retro Zelzate, dat de Zelzaatse derby tegen VK Bruggeman won. De Galliërs wisten te stunten tegen FC Sport Lovendegem. De kampioen is teleurstellend gestart met een 1 op 9.

In de tweede afdeling versloeg FC De Kilo leider Patjelli met het kleinste verschil. Matroosje won wel is staat nu alleen op kop. Roal Benti staat nu tweede met 7 op 9.

Speelden voor SVB: ?
 
VK Bruggeman - SVB 0-0
Beide ploegen hadden hun openingswedstrijd makkelijk gewonnen, maar deze keer kwamen ze niet tot scoren. Een terechte uitslag tegen een sterk VK Bruggeman dat zich blijkbaar heeft versterkt met Retro-sterkhouder Sunny Roegiers.

Chez Choseken won opnieuw en heeft als enige nog het maximum van de punten. De topper tussen Sport Lovendegem en FC Metro eindigde in 2-2. FC De Ploeg speelde 3-3 gelijk en miste in het slot nog een penalty. Nieuwkomer Zoete Inval versloeg Tzawezijn en startte goed met 4 op 6.

In de tweede afdeling bleven RFC Patjelli en VK Matroosje foutloos. Roal Benti won de topper tegen FC De Kilo.

Speelden voor SVB: ?
 
Naams- en adreswijziging
We waren altijd al een Meetjeslandse vereniging met momenteel leden uit (hou je vast) Maldegem, Kleit, Adegem, Bentille, Kaprijke, Eeklo, Waterland-Oudeman, Bassevelde, Oosteeklo, Ertvelde, Zelzate, Wachtebeke, Waarschoot, Sleidinge, Lovendegem, Drongen en Gent! Het niet-Meetjeslandse trio uit Evere, Sint-Kruis (NL) en Bredene vergeten we zelfs even. SV Bakkerei Eeklo zal voortaan niet langer Eeklo vermelden, we worden een Meetjeslandse club. Meer zelfs, een beetje een Oosteekloose club, ons vestigingsadres bevindt zich namelijk niet langer in Eeklo, maar in Oosteeklo.
 
SVB - VK 't Zawezijn 5-0
Vorige twee seizoenen verloren we telkens op de openingsspeeldag, dit seizoen startten we met een klinkende zege. Van de nieuwe namen stond alleen Ken in de basis en was Yentl de (enige) bankzitter. Ondanks de nieuwkomers toch reeds veel geblesseerden en afwezigen, maar ook 't Zawezijn stond niet met hun sterkste 11 aan de aftrap, hun topschutter ontbrak bijvoorbeeld. De wedstrijd, sinds dit seizoen een beetje een derby, begon met 1 minuut stilte voor de overleden scheidsrechter Johan De Wispelaere. Stilte voor de storm, want meteen gingen we op zoek naar de openingstreffer. Sami kreeg een uitstekende kans, maar de bal werd in hoekschop gewerkt. We kregen nog enkele goede kansen, maar kwamen aanvankelijk niet tot scoren. Ook 't Zawezijn kreeg een goede mogelijkheid halfweg de eerste helft, maar het trapte de bal net naast. Meteen daarna viel de 1-0. Een lange bal van Kenny V werd door Decker voorgezet, Ken trapte aan de tweede paal binnen. Enkele minuten later stond het 2-0. De bal werd niet goed weggewerkt bij een hoekschop en Dieter trapte in de draai binnen. 2-0 was de ruststand.

Na rust kregen we 2 grote kansen, opnieuw was het Sami die erg dicht bij een doelpunt kwam. Stijn trapte op aangeven van Ken knap de 3-0 binnen. Wedstrijd gespeeld en zo mocht Dieter al meteen eens rusten. Daarna was het toch eventjes zoeken, plots kreeg Tzawezijn ook 2 grote kansen. De spits van Tzawezijn was gelukkig allesbehalve een goaltjesdief. Het waren meteen de laatste wapenfeiten van Tzawezijn, een kwartier voor tijd werkte Decker de 4-0 knap in doel na een dribbel van Yentl. Vlak voor tijd viel zelfs nog de 5-0. Ako mocht alleen op doel afgaan, hij legde opzij naar de gevolgde Sami die de bal rustig binnenliep.

Onverwachte stevige overwinning en dit keer een goede seizoensstart. Een zwaluw maakt de lente nog niet, Tzawezijn speelde een zwakke partij, wij leverden een goede prestatie, maar hebben zeker nog werk aan de winkel. Knap competitiedebuut ook van nieuwkomer Ken op het middenveld, hij lijkt nu al onmisbaar. Kampioen Sport Lovendegem verloor meteen thuis van vice-kampioen Chez Choseken. Bruggeman versloeg de opgeviste Galliërs en nieuwkomer Zoete Inval speelde thuis gelijk tegen Retro Zelzate.

In de tweede afdeling ook al meteen een topper. Het niet gepromoveerde 't Cartouchken, nu als Plaza Café nog steeds in tweede, ontving titelfavoriet Roal Benti en speelde 0-0 gelijk. Met RC Discoboys en FC De Kilo stonden nog 2 promotiekandidaten meteen tegenover mekaar. FC De Kilo trok met 1-2 aan het langste eind. Patjelli won makkelijk en VK Matroosje speelde vriendschappelijk tegen Tierlaboys omdat Joga Bonito meteen forfait gaf. SV Eede en Filosoof tenslotte speelden gelijk.

Volgende week spelen we op verplaatsing tegen VK Bruggeman. Met Sport-Metro staat er nog een leuke affiche op het programma.

Speelden voor SVB: Kurt, Kevin VH, Kenny V, Jeroen, Gert-Jan, Dieter ('40 Yentl), Ken, Sami, Ako, Decker en Stijn.
 
Tornooi FC Metro
Op zaterdag wonnen we onze twee eerste groepswedstrijden, respectievelijk tegen Tierlaboys en Tzawezijn. De wedstrijd tegen De Ploeg zou beslissen over de groepswinst. Bij een gelijkspel speelden we de finale. FC De Ploeg was voor rust de betere ploeg, Tim Buysse miste een reuzekans. Na rust kreeg diezelfde Tim Buysse de bal met wat geluk voor de voet, hij werkte de bal mooi in doel. Het sein om in de aanval te gaan en we speelden een goede tweede helft. Stijn kreeg een reuzekans vanop 1 meter van het doel, hij trapte echter naast. In de slotminuut mocht Ken op keeper afgaan, maar de keeper pakte zijn schot en ook in de rebound ging de bal er niet in.

Op zondag moesten we voor 3 en 4 spelen. Zoals elk jaar is het zoeken naar 11 man, enkele blessures gooiden opnieuw roet in het eten. Twee spelers die normaal bij VK Flamingo's spelen hielpen ons echter uit de nood, waardoor we de match konden spelen, waarvoor dank! We waren de betere ploeg tegen een gemotiveerd FC Ambiance. We kwamen telkens op voorsprong, maar in de slotfase kregen we de 3-3 tegen. In de strafschoppenreeks benutten we onze 5 penalties, Ambiance miste er eentje. FC De Ploeg won de finale tegen FC Metro, ook al na strafschoppen.

Helaas ook weer slecht nieuws. Enkele spelers blesseerden zich, maar vooral Dimi viel uit met een enkelblessure en zit in het gips. Na Niels twee weken geleden (enkelbreuk) en Kenny DJ eerder al (schouderoperatie) de derde speler die we een tijdje zullen moeten missen. Hopelijk kan Kenny binnenkort wel weer aansluiten.
 
Transfernieuws (deel 2)
Zoals reeds aangekondigd komen er nog 2 spelers bij. Na Ken en Laurenz (niet elke week) komt ook Yentl François erbij. Yentl is een vrije speler, hij speelt minivoetbal bij Jeugdhuis De Route. Ook Cédric Blanckaert komt erbij, hij speelde in het verleden onder andere voor Eeklo, Young Stars Eeklo en Knokke. Hij is een linkerflankspeler en werd enkele jaren geleden al enkele keren gepolst, maar had toen geen tijd. Jonas De Decker lijkt dan weer genezen na jaren van serieuze maagproblemen, hij zou opnieuw wekelijks mee kunnen doen en lijkt terug op niveau te komen. Mogelijks komt er nog 1 speler bij, dan is de kern compleet.
 
Kalender 2015-2016
De volledige kalender kan je hier downloaden. Het aanvangsuur van de thuiswedstrijden van FC Sport Lovendegem werd ondertussen aangepast en verschilt van dit document. Binnenkort komt onze kalender ook online.
 
Bekerpoules 2015-2016
Een tijd geleden werd geloot voor de beker van komend seizoen. De loting was ons dit keer niet zo gunstig gezind. We treffen kampioen Sport Lovendegem, promovendus en kampioen uit tweede Zoete Inval, degradant Filosoof, alsook Tierlaboys en Ambiance.
In poule A treffen De Ploeg en Bruggeman de 4 clubs die om promotie streden vorig seizoen in tweede. Metro, Retro en KGPV lijken te zullen strijden voor de 2 tickets in poule C. In poule D zitten liefst 4 ploegen uit de eerste divisie, samen met Roal Benti, een stevige poule dus. De volledige bekerloting vind je hieronder.
Poule A Poule B
FC De Ploeg FC Sport Lovendegem
VK Bruggeman SV Bakkerei Eeklo
Plaza Café (2) Zoete Inval
RFC Patjelli (2) FCC Filosoof (2)
FC De Kilo (2) Tierlaboys (2)
RC Discoboys (2) FC Ambiance (2)
   
Poule C Poule D
FC Metro Chez Choseken
FC Retro Zelzate VK 't Zawezijn
KGPV VK Flamingo's
SV Eede (2) FC De Galliërs
VK Matroosje (2) Joga Bonito (2)
STR Kringboys (2) Roal Benti (2)
 
Reeksindeling 2015-2016
Onderstaand de reeksen voor komend seizoen. Een kleine verrassing hierbij, 't Cartouchken veranderde van naam (Plaza Café) en mag niet promoveren. Een beetje onbegrijpelijk toch wel, maar hierdoor blijven De Galliërs alsnog in de eerste divisie. Extra zuur voor de enige degradant Filosoof die op de laatste speeldag forfait gaf tegen De Galliërs.
Eerste afdeling
FC Sport Lovendegem (Lovendegem)
Chez Choseken (Drongen)
SV Bakkerei (Oosteeklo)
FC Metro (Waarschoot)
VK 't Zawezijn (Oosteeklo)
FC De Ploeg (Waarschoot)
FC Retro (Zelzate)
KGPV (Gent)
VK Flamingo's (Waarschoot)
VK Bruggeman (Zelzate)
FC De Galliërs (Gent)
Zoete Inval (Nevele)
Tweede afdeling
FCC Filosoof (Maldegem)
Plaza Café (Sleidinge)
RFC Patjelli (Eeklo)
RC Discoboys (Gent)
FC De Kilo (Assenede)
Tierlaboys (Belzele)
SV Eede (Eede - NL)
VK Matroosje (Oosteeklo)
Joga Bonito (Assenede)
FC Ambiance (Wondelgem)
STR Kringboys (Gent)
Roal Benti (Bentille)
 
Transfers 2015-2016
Na een desastreus seizoen op gebied van spelers en blessures hadden we dringend nood aan enkele extra spelers. Ken Last komt onze vaste kern versterken. Hij speelde in het verleden voor VK Watervliet en Kaprijke-Bentille. Ook Laurenz Van De Velde komt er bij, hij was vorig seizoen de keeper van derdeprovencialer DKW Evergem. Hij was in het verleden ook keeper bij Sleidinge, Bassevelde en Eeklo. Een 10-tal jaar geleden, hij moet toen vermoedelijk 16 geweest zijn, keeperde hij zelfs al enkele keren mee met ons op tornooitjes. Hij kan echter ook een aardig stukje voetballen en zal niet als keeper aantreden. Kurt Marysse blijft onze vaste keeper, Laurenz kan helaas echter niet elke week meedoen, maar zal op heel regelmatige basis meespelen. Diego Dhont is niet echt een inkomende transfer, hij is officiëel reeds aan zijn elfde seizoen bezig, maar komt volgend jaar terug onze vaste spelerskern vervoegen. Hij speelde afgelopen seizoenen bij Young Stars Eeklo en The Camerados, al speelde hij ook hier en daar met ons eens mee. Van zodra ik meer info heb zullen in de komende weken nog 1 of 2 namen verschijnen.

Wat onze vaste spelerskern betreft nemen we afscheid van Kenneth Claeyssens. Onze ex-Eeklonaar, huidig Brusselaar woont de komende 6 maand in Amsterdam en houdt het voetbal voor bekeken. Na zijn verhuis was het moeilijker geworden om mee te spelen, hij speelde slechts 3 wedstrijden vorig seizoen, dus een grote verandering zal dit niet zijn. Ook Nico Van Hecke, Thomas De Veirman en Jelle Snauwaert speelden afgelopen seizoen nauwelijks wedstrijden. Zij blijven echter aangesloten, enkele andere 'noodspelers' werden geschrapt. Ook een opvallende uitgaande transfer zowaar binnen ons verbond. Matthias Van Damme speelt vanaf volgend seizoen voor FC De Ploeg.
 
Nieuw terrein
Na enkele seizoenen op het slechte plein aan de Eeklose sporthal, verschillende noodgedwongen afgelastingen, meerdere blessures en de loze beloftes van het stadsbestuur om de terreinen meer bespeelbaar te maken was de maat vol. We bekeken enkele velden, het was een tijdje wachten op de definitieve bevestiging, maar we kozen uiteindelijk voor het uitstekende terrein 'Ter Walle' in Oosteeklo.

 
Voorbereiding
De voorbereiding verliep voorlopig nog niet echt gesmeerd, toch niet wat de resultaten betreft in de oefenwedstrijden. In onze eerste wedstrijd verloren we met 3-0 van VK Pulsh 08, een club uit Nieuwkerken die speelt in het Walivo. Nochtans was de beginfase niet onaardig, we creëerden echter te weinig kansen en bij de eerste tegenprikken was het meteen prijs. We misten ook nog een penalty.
Het 6 vs 6 tornooi van SV Eede verliep een pak beter. We wonnen onze groep met Cafe Jopie Sluis, NIVO, Just Friends, Het Bouwteam en De Biezen en bereikten de finale. Daar gingen we met strafschoppen de boot in. Het nieuws van het weekend was echter de zware blessure van Niels, hij werd afgevoerd met de ambulance. Hij heeft een enkelbreuk en werd geopereerd. Hem zullen we een hele tijd moeten missen.
Naar jaarlijkse gewoonte speelden we ook tegen Roal Benti, dit seizoen nieuwkomer en topfavoriet voor de titel in tweede. Mochten er nog ploegen titelambities hebben in tweede, ze zullen van goede huize moeten komen, Roal Benti blikte ons met 3-0 in.
Op zaterdag 15 augustus trokken we opnieuw naar het Waasland. We speelden een tornooi in Vrasene, 5 tegen 5. In onze groep met Tip Top, Flamingos, Mennes & co, Red Star, Gereedschappen Luc en Woknok wonnen we 3 keer, speelden 1 keer gelijk en verloren ook 1x. We speelden uiteindelijk voor plek 5 en verloren daar met 1-0.
Komend weekend spelen we nog het tornooi van FC Metro. Benieuwd wie daar de eerste veldgoal kan maken en wie zich tijdelijk topscorer mag noemen.